torsdag 17 februari 2011

Vem vill anställa en funktionshindrad?

"Arbeit mach freiheit" , fas 3 ser ut som en utvecklad ide ifrån det gamla Tyskand, som hade arbetsläger där arbetarna fick slita ut sig till de dog. I dagens samhälle straffar man människor på sitt sätt. Det känns som att en del människor har begått ett brott, pga att de inte har ett arbete eller blivit sjuka. De ska straffas. Men enligt politikerna så fungerar Fas 3-jobben som det var tänkt, men att vara gratis arbetskraft. Vad är det för människovärde?

Skulle politikerna vilja jobba 365 dagar om året och ha ett extrajobb bredvid så de kunde överleva om de var ensamstående och inte hade någon annan att leva på? Det är inte någon självklarhet att man får ta ut någon semester på sommaren för då ska man söka sommarjobb om Fas 3-jobbet har semesterstängt. Hur har barnen det till en förälder som är utförsäkrad eller arbetslös?Familjen kan t ex aldrig kosta på sig en semester eller några roliga aktiviteter.När andra barn åker på skolresa får fas-3 barn stanna hemma.Det är inte människovärdigt att behandla folk på detta sätt och istället uppstår kostnader på andra håll i samhället genom ökade sjukvårdskostnader och socialhjälp.Det är lätt att säga att alla ska jobba,men vad gör man när arbetet inte är anpssat tillden som är funktionshindrad. Det finns helt enkelt inte plats i arbetslivet för någon som inte orkar jobba minst 100%.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , politik,opinion, intressant,,

Inga kommentarer: