söndag 30 maj 2010

35% av de utförsäkrade för sjuka för att arbeta

Av årsskiftets 14.667 utförsäkrade har hittills 5.104 personer skickat in nya ansökningar till Försäkringskassan, det motsvarar 35 procent av gruppen. Var femte har sökt rehabpenning och resten har sökt sjukpenning. De är alltså för sjuka för att arbeta. Men varför skulle de överhuvudtaget friskförklaras? Är Alliansregeringen helt utan empati, heder och samvete?


Bloggar: , , , , , Göteborg, ryggont, ont i ryggen, ischias, värk, , , , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,, , , , val2010

3 kommentarer:

ung reumatiker sa...

Jag skulle anse dom ca 7000 som deltar i Program som också för sjuka för att arbeta. Trots allt, regeringens nya definition på arbetsförmåga efter att du blivit utförsäkrad är ju att du klarar något program som arbetsförmedlingen kan erbjuda, vilket inte på något vis är samma sak som att klara av ett heltidsarbete!

Anonym sa...

Alliansen verkar tycker att människor är lata och fuskar och behöver piskan för att göra rätt för sig. Jag vet flertal som är kvar på AF pga de är för sjuka att jobba och inte våga söka sjukpenning ifa de bli av men aktivitetsbidrag. För då är det som Husmark säger socialen som är ett bra alternativ.

Kaktusblomman sa...

Myten om fusket är ju överbevisad av ny forskning som visar att det är rehabiliteringen som är bristfällig. Läs mitt tidigare inlägg om detta.

Det verkar bli något slags Moment 22 som sjuka hamnar i.För sjuk för att arbeta för "frisk" för att vara sjuk.