måndag 24 januari 2011

Utförsäkrade hamnar på gatan utan ersättning

Förra året utförsäkrades 42 000 personer i Sverige efter ett beslut om att den tillfälliga förtidspensionen skulle tas bort. Regeringen hade inte beställt någon statistik över hur de personernas fortsatta försörjning såg ut sedan i våras när den förra granskningen kom.

Snart 5 000 drabbade
Då visade det sig att flera personer förlorade på att gå över från den ena ersättningen till den andra.
Efter att SR:s Ekot avslöjat att någon sådan statistik inte fanns har nu Försäkringskassan tagit fram de siffrorna. Statistiken visar på ett misslyckande. Av de 42 000 personer som lämnade sjukförsäkringen för att gå över till Arbetsfömedlingen, eller få sin situation provad igen, saknar i dag nästan 2 100 personer ekonomisk ersättning. Ytterligare 3 000 kommer snart att hamna i samma grupp, enligt Ekot.

Det är verkligheten för de sjuka som drabbats av svinen som sitter i regeringen och tjänar pengar på andras olycka! Detta är den bistra sanningen som förklarar hur Sverige plötsligt har fått så bra ekonomi och kunnat sänka skatten för er som arbetar. Ni tjänar på andras olycka!!
Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , värk, medicin, Göteborg, , Regeringen, moderaterna,val 2010 ,opinionhälsa, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring,

1 kommentar:

De Tystas Röst sa...

Tack för att du bloggar om detta!

Vill gärna passa på att uppmärksamma dig om detta:

http://detysta.wordpress.com/2011/01/26/paskupprop-engagera-dig/

Må gott på dig, önskar
De Tystas Röst.