söndag 20 juni 2010

Unga funktionshindrade regeringens nästa slagpåse

Den som kan jobba, men inte orkar heltid, förpassas till socialkontoret. Regeringen ställer unga inför ett ultimatum: jobba heltid, eller inte alls. Tanken blir inte längre att individens arbetsförmåga ska öka och utvecklas, att få prestera efter förmåga. Istället sorteras ungdomarna i två högar: de som kan arbeta till viss del och får klara sig bäst de kan, samt de som inte kan arbete. De senare passiviseras för gott utan möjlighet till att vare sig utvecklas eller bidra.

Regeringens politik passiviserar unga. Vi Socialdemokrater vill ge ungdomar möjlighet att bidra efter förmåga. Den som har förmågan att bidra med mindre än heltid ska få chansen att göra det, skriver Siw Wittgren-Ahl är riksdagsledamot (S)från Göteborg.

Hon anser att det minsta vi kan begära av regeringen är att de utvecklar ett seriöst alternativ till aktivitets- ersättningen innan de i smyg rycker undan mattan för dem som har det svårast. JAG INSTÄMMER TILL FULLO!

Bloggar: , , , , , Göteborg, ryggont, ont i ryggen, ischias, värk, , , , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,, , , , val2010

Inga kommentarer: