onsdag 11 maj 2011

Nedskärningar hotar patientsäkerhet

Arvin Yarollahi, läkare på Sahlgrenska, startar en proteströrelse. Han hävdar att nedskärningarna inom vården hotar patienternas säkerhet.Målet är att sätta stopp för nedskärningarna, gärna med lagens hjälp.
Det är en rörelse startad ur frustration hos vårdpersonalen. Detta har diskuterats i fikarummen på sjukhusen länge, men det kommer inte ut. Det är dags att det gör det, säger han.

Yarollahi berättar att han fick nog när han mejlade alla tolv politikerna i Sahlgrenskas styrelse, på deras officiella mejladresser. Inte en enda svarade. Då gick han hem och startade Facebookgruppen Nej till nedskärningar inom vården, som har nära 1 500 medlemmar trots att rörelsens arbete knappt börjat.Han har redan kontakt med vårdpersonal i andra län och regioner, bland annat Blekinge och Norrbotten, och tror fullt och fast på att det går att driva igenom ett stopp för nedskärningar.Stöd honom du också genom att skriva på protestlistan och gå med i gruppen.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , politik,opinion, intressant,,

Inga kommentarer: