torsdag 5 maj 2011

Utförsäkrade får 9300:-/månad när sjukreglerna ändras

Enligt förslaget som Ekot tagit del av kommer den här gruppen ha samma rätt till boendetillägg som de hade som förtidspensionärer.Det nya boendetillägget kommer att som mest ge 4 500 kronor i månaden för ensamstående, och mer om de har barn.

De som är för sjuka för att delta i program hos Arbetsförmedlingen får också en ny ersättning, sjukpenning i särskilda fall, på 4 800 kronor i månaden före skatt.Tillsammans med boendetillägget blir det en månadsersättning på som mest 9 300 kronor i månaden för ensamstående.

Det är en sänkning med närmare 4 000 kronor i månaden jämfört med den ersättning de hade som förtidspensionärer.Ändringarna träder inte i kraft förrän den 1 januari 2012 - och det blir inte någon kompensation för dem som i dag inte har någon ersättning alls.Alliansregeringen tycker attde som är för sjuka för att arbeta ska eleva på svältgränsen och inte ha råd att som i mitt fall,tex ta sprutor mot migrän med botox (1500:- per spruta var 3:e månad) eller få massage ( 600:-/per behandling. Rösta i Regionvalet i Västra Götaland så vi alla fall slipper att de borgerliga bestämmer över sjukvård och kollektivtrafik!

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , politik,opinion, intressant,,

Inga kommentarer: