måndag 21 december 2009

Moderaterna manipulerar oss om sjuka

Moderaterna säger att de inte ville att livet skulle bli hemskt för de svårt sjuka. Men det kunde däremot flera remissinstanser och andra myndigheter räkna ut! Kolumnisten Lena Andersson skriver i ett inlägg i DN om moderaternas manipulativa ordbajseri när de ska förklara hur man kan sätta hård press på sjuka människor och de som inte klarar att arbeta får gå till sociala, samtidigt som man sänker skatten för friska. Om man säger att man vill häva utanförskapet när man menar att man vill sänka skatterna blir det fel, eftersom det är två olika saker, menar hon.

Så här skriver hon:
"Nya moderaterna motiverar allt de gör med att man lever i utanförskap om man inte försörjer sig fullt ut. På den premissen följer med Orwellsk logik att av sjukdom försvagade personer som klarar av att arbeta endast halvtid med det avancerade arbete de är utbildade för måste söka heltidsjobb i vilken bransch som helst (jobb som oftast inte existerar). Annars är de i utanförskap. Men man är ju inte utanför om man på halvtid får göra nytta på sitt specialområde! Däremot kostar det skattepengar att staten betalar andra halvan, men det är som sagt något annat. De retoriska figurerna arbetslinjen och utanförskapet handlar helt uppenbart om samma sak som det alltid handlat om för Moderaterna, att statens utgifter ska sänkas och individens beroende av dem minska."

Men varför ställer Alliansen inga krav på ARBETSGIVAREN! Hittills är det bara de sjuka som fått ta de fetaste smällarna.Varför ställs inga krav på arbetsgivaren?När man är utsliten kastas man på soptippen. Är man skadad för livet i jobbet ska man väl ändå ha rätt att få ersättning för det? Som sjuk måste jag byta jobb efter ett halvår,men arbetgiveren behöver inte göra någonting! Många företagare skattefifflar och jobbar svart. Sätt åt dem istället!

Läs t ex artikeln Vår violinist tvingas sluta. Hon hann inte bli frisk

Bloggar: , , , , ,, , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,sjukskrivningar, Göteborg, , , långtidssjukskrivna

Inga kommentarer: