måndag 6 december 2010

Göteborgs kvinnoklinik och VG-regionen sviker inkontinenta kvinnor!

Med bestörtning och stor besvikelse måste jag meddela att Göteborgs Kvinnoklinik har sagt upp avtalet med sin uroterapeut Lena Joanzon. Det innebär att från 1/2 2011 har kvinnnor som är inkontinenta ( urin- och avföring),kronisk uretrit och andra urinvägsssjukdomar ingen specialistsjuksköterska att få råd och behandling av i Göteborg, utom möjligen på,Sahlgrenska universitetssjukhuset. Vilka väntetider det är där vet vi ju om det ens finns vård att få?

Göteborgs Kvinnoklinik tog över Avenykliniken i höstas och tycker uppenbarligen att det kostar för mycket att ge kvinnor en högre livskvalitet och minska det lidande och sociala handikapp det innebär att tex inte kunna hålla urin- och avföring eller ha sex pga svåra smärtor. Läs t ex här Många lider av bajsläckage i onödan. Detta gäller både unga och gamla kvinnor. Men kvinnors hälsa är tydligen inte värd att satsa på. Det är skrämmande att pengar styr så mycket inom vården! Till grund för detta beslut ligger att ersättningen från Regionen för den här typen av behandlingar är för liten när kliniken har vårdavtal med regionen och patienten kan utnyttja frikort.

Jag frågar mig därför, till vilken nytta har alla privatiseringar varit? Vad har blivit bättre? Jag tycker istället att patienten har blivit mer utsatt och en handelsvara som man kan skyffla hit och dit. Är det ingen som kan tjäna pengar på en, så får man ingen hjälp. Det är nog därför den alternativa vården är så populär. Men detta system skapar en djup orättvisa och klassskillnad då det blir patienterna med den tjockaste plånboken som har råd att köpa sig behandling privat, för det är inte många som kan lägga upp 500-1000:- / behandling under flera perioder under året..

Min besvikelse på Västra Götalandsregionen och den privata vården är som sagt stor.Ring och maila våra politiker ! Det är dem som i grunden har ansvaret för hur resurserna fördelas inom vården. Här kan du maila dina åsikter: Hälso- och sjukvårdsutskottet och Kontaktuppgifter politiker

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , värk, medicin, Göteborg,   politik, opinion, intressant,

Inga kommentarer: