onsdag 25 maj 2011

Livet är pest just nu

2700 :- för en misslyckad botoxbehandling, 1200:- fär ett nytt däck till bilen som behöver service  och ständigt nya krämpor. Jag har tex fått ont på vänster sida av nacken och måste därför köpa mig en tv till sovrummet så att jag kan se tv åt ett annat håll.  Jag har legat för mycket på sofffan och tittat åt vänster helt enkelt.

Då kan man hålla sig för skratt. Eller egentligen skulle man skratta åt eländet,men det är svårt.

Jag fick botoxsprutor mor min migrän för en månad sedan på Löwingkliniken.Det kändes bra till att börja med,men när jag blev bättre i ryggen och började anstränga mig mer fick jag helt plötsligt en pulserande känsla i ansiktet och svårt att tugga och lyfta armarna. Jag blev samtidigt hes och trodde att jag skulle kvävas. Skitäckligt! Jag har också fått tilllbaka min migrän.

Så fort jag nu anstränger nacke/armar får jag igen symtomen och det kommer att ta 2-3 veckor innan effekten börjar avta. Det innebär att jag har svårt att träna.

Till det positiva i tillvaron, hör att jag äntligen blivit bättre i ryggen och kan vara uppe mer. Vändningen kom sedan jag börjat med varmvatttenträning. Det är jättebra!

Det är min stackars man som får lida för mitt dåliga humör, när jag full av frustration över att behöva hans hjälp med nästan allt, får ett utbrott.
Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , intressant,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske blir förbannad, förnärmad eller något annat. Jag antar att du har hört talas om medicinsk marijuana (MM)? Innan du avfärdar tanken på detta, betänk vilka mediciner vi ger idag för att lindra, minska och ibland bota åkommor, besvär och sjukdomar. Starka morfinläkemedel, amfetamin och liknande, litium(!) mm osv etc. Jag tänker inte skriva så mycket om det här, eftersom informationen som finns rörande MM och väldigt omfattande, samt att det finns så mycket studier, rapporter och forskning som bevis för att MM fungerar.

Exempel, för 100 år sen var medicinen mot migrän cannabis, med få eller inga biverkningar. 100 år senare är det väldigt svårt att leva med migrän, jag talar av egen erfarenhet.

MM har mycket god smärtstillande effekt vid ryggvärk. Många människor (mestadels USA) kan sluta helt med morfinläkemedel eller minska mängden avsevärt pga medicinering med cannabis.

I Sverige har nånstans mellan 50-100 människor cannabisläkemedel på licens (källa Läkemedelsverket), främst för MS och pallitativt. Men användningsområderna är så mycket bredare och större än bara för MS och pallitativ vård.

Jag nämnde två tillstånd här, mest för att du själv har migrän och långvarig ryggvärk. Precis som mig själv.

Jag har läst i princip det som är värt att läsa om MM, och för mig är saken klar, jag VET att det fungerar. Synd bara att vi ska leva i ett land där utvecklingen sker oerhört långsamt, och att myndigheter och politiker vägrar ta till sig och inse att MM skulle kunna hjälpa väldigt många.

//T. Berglund

Kaktusblomman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kaktusblomman sa...

Intressant! När man har kronisk , svår smärta är man beredd att göra nästan vad som helst för att slippa den.

Morfin är också beroendeframkallande och har en massa biverkningar så jag vet inte om cannabis kan vara så mycket värre?

Anonym sa...

Morfin (opiater/opioider) binder till receptorer som orsakar fysiskt beroende, precis som nikotin och alkohol, men alla dessa ger också ett psykiskt beroende, alltså man vill ta drogen igen för att du mår bra och det känns bra.

Cannabis binder inte till sådana receptorer som kan orsaka ett fysiskt beroende, men väl psykiskt, alltså du mår bra, men kroppen reagerar inte med fysisk abstinens när intaget upphör, såsom med morfin, nikotin eller alkohol.

Läs mer här, långvarig/kronisk ryggvärk och traditionella smärtstillande mediciner kontra cannabis med biverkningar och fördelar osv:
http://blog.marijuanamedicine.com/?p=40

Minst 16 delstater i USA har godkänt cannabis som medicin, och exempelvis Kanada, Tyskland och Holland m.fl. Norge och Finland tillåter licens och import av cannabis som medicin i större utsträckning än Sverige.

Cannabis har många fler användningsområden än som smärtstillande. Något som politiker och myndigheter i Sverige vet om, men låtsas som att dom inte vet och avfärdar cannabis som "knark" och inkörsport till tyngre droger. Inkörsportsteorin är felaktig och motbevisad så många gånger att det är löjligt.

T. Berglund

Kaktusblomman sa...

Har du tesat botox mot migrän? Det funkar bra för mig i alla fall.Paraflex hjälper endel mot ryggsmärtorna men tar inte allt. Svårt att hitta nåt som passar,men Smärtstillande gel som tex Voltaren gel tar bort en del smärta också och kylbalsam.

Anonym sa...

Mm jag har testat allt. Tens, NSAID, salvor, receptfritt, Paraflex, Norgesic mm. Botox har jag inte testat. När opioider/opiater hjälper tillräckligt bra vill jag inte hålla på och testa, testa osv. Opiater har ändå använts i tusentals år mot smärta, beprövat, fungerar, vetenskap och evidens.
Dessa mediciner funkar för mig för både huvudvärk, migrän och ryggen.
Men pga av det politiska läget, "Ett narkotikafritt Sverige", kan jag inte få hjälp för ett gammalt "misstag".