torsdag 22 mars 2012

Vanlig magnecyl kan motverka cancer

Nu presenteras ytterligare stöd för att acetylsalicylsyra som finns i vanliga värktabletter kan hjälpa mot olika former av cancer och förebygga deras uppkomst. Dessutom verkar intaget minska risken att redan etablerad cancer sprider sig.Det ökade stödet för tidigare forskares resultat publiceras i tre omfattande studier som publiceras i The Lancet idag.

Genom att titta på andra studier som från början inriktat sig på hjärt-kärlsjukdom, har forskarna fått tillgång till stora kontrollgrupper. Resultaten visar att dagligt intag av acetylsalicylsyra, som finns i vissa värktabletter, minskar risken för cancer, bland annat i mag-tarmkanalen och prostata. Värktabletterna har även föreslagits som behandling mot bröstcancer.

Utöver de cancerformer som tidigare studerats minskade även risken för gynekologisk cancer, som livmoderhalscancer. Både kortvarigt och långvarigt intag av acetylsalicylsyra visade sig ha effekt.

En annan sak som är väldigt viktig är att det inte bara minskar risken att drabbas av cancer utan också att man drabbas av snällare former av cancer, som inte skapar metastaser. Risken för cancer minskar och risken för att avlida i cancer minskar också.

Viktigt att komma ihåg är att Acetylsalisylsyra har många biverkningar också, bla ont i magen och ökad blödningsförmåga.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , värk, medicin

Inga kommentarer: