måndag 31 augusti 2009

Sjuka måste jobba i Alliansens Sverige

Det nya tuffa Sverige slår urskillningslöst. Alla kan drabbas. Nästa år förlorar 50 000 sjukskrivna sin ersättning.

Försäkringskassan har blivit hårdare, enligt Läkarförbundets ordförande Eva Nilsson Bågenholm. Försäkringskassan kan avgöra sina beslut på befintliga läkarintyg. Men enligt Eva Nilsson Bågenholm händer det allt mer sällan. Hon säger att läkarna upplever att de ifrågasätts mer än tidigare. Många läkare tycker det är märkligt. Även i fall där det finns klara anledningar till att patienten har en nedsatt arbetsförmåga kan deras bedömningar underkännas.

Men på Försäkringskassan håller man inte med. Läkarutlåtandet är bara en rekommendation, säger Cecilia Udin, försäkringssamordnare för hela landet. Enligt henne samlar FK ihop betydligt fler underlag för att bedöma om personen kan arbeta. De bedömer persons arbetsförmåga på hela arbetsmarknaden. Och det kan även inbegripa subventionerade arbeten som läkarna kanske inte har tänkt på.


Jag undrar bara vem som ska anställa alla dessa 50 000 sjuka?Jag menar, när det är massor av unga, friska människor som är arbetslösa. Vem vill ha en långtidssjuk som kanske är borta från jobbet titt och tätt eller måste ha ett anpassat arbete och inte kan göra alla arbetsuppgifter.


Men att utgifterna flyttas från en kassa till en annan. I det här fallet kommunernas socialhjälp eller A-kassan. Det bryr sig inte Alliansen om. Huvudsaken att de får pengar över till sina skattesänkningar. I Alliansen Sverige är det bara de välbeställda som får ha det bra. Vi som är de tärande ska minsann få känna att vi lever och är parasiter.

Läs också Bara 36% av långtidssjukskrivna tillbaka i arbete


Bloggar: , , , , ,, , ,,

Inga kommentarer: