tisdag 13 december 2011

Sätt stopp för riskkapitalbolag i offfentlig verksamhet!

"Att privata vårdföretag har tjänat storkovan på vanvård av äldre har knappast undgått någon vid det här laget. När de värsta svallvågorna kring vårdföretaget Carema har lagt sig är det viktigt att lyfta blicken och granska systemet som tillät denna rovdrift på välfärden. Då duger det inte att som regeringen skylla på enskilda företag. Samma marknadskrafter som har rivit djupa sår i äldrevården bedriver idag storskalig verksamhet i skolan, med minst lika förödande konsekvenser."

När bonusarna regnar över de privata välfärdsföretagen samtidigt som verksamheten blir allt sämre är något allvarligt fel i systemet, skriver Gabriel Wikström, förbundsordförande för SSU.

Vidare att medborgare förvandlas till kunder är en utveckling som inte gynnar någon. Resultatet blir inte mer frihet för den enskilde, utan för privata välfärdsaktörer vars intressen inte alltid går hand i hand med medborgarnas. Det är hög tid att den borgerliga regeringen inser detta.

Oppositionen borde sätta stopp för riskkapitlbolagen som tillåts suga ut välfärden på skattebetalarnas bekostnad.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , ,intressant, Fredrik Reinfeldtdebatt,, , Intressant, demokrati, Alliansen, Regeringen, moderaterna, propaganda,Försäkringskassan, sjukförsäkring

Inga kommentarer: