fredag 5 februari 2010

Läkarna nickedockor åt läkemedelsindustrin

Uffe Ravnskov,läkare och docent i Lund skriver i en debattartikel i Dagens medicin att stattiner, dvs blodfettssänkande mediciner har en tveksam effekt och t o m kan vara direkt skadliga.Han menar också att läkarna bara är nickedockor åt läkemedelsindustrin och att patientrena mer eller mindre tvingas ta stattiner. En inte helt ologisk slutsats.

Jag har själv fått stattiner utskrivna av en distriksläkare som inte ens frågade vad jag åt och om jag motionerade. Här kan du läsa mer om  korrumperade läkare.  Jag vet sedan tidigare att läkare bjuds på utlandsresor och att deras forskning betalas av läkemedelsindustrin. Ett sjukt system! Vi borde ha fristående forskning i Sverige. Hur ska man kunna lita på forskning som man vet betalats av en intressent, som dessutom tjänar massor av pengar på att utveckla nya läkemedel.

Enligt Ragneskov har Landstingens experter ofullständiga kunskaper om sambandet diabetes och kolesterol. det kan t o m vara diekt olämpligt att ge diabetiker stattiner. Dessutom underskattas riskerna för biverkningar av statinbehandling, anser Ragneskov. Han undrar vem som har förvandlat allmänläkaren, den som har huvudansvaret för sina patienter och som känner dem bäst, till en nickedocka? Har inte patienterna heller något att säga till om? Är det numera sjukhusspecialisten som enväldigt bestämmer vilka mediciner patienterna ska ta?

Det kan man verkligen undra? Själv fick jag inget val, utan beordrades mer eller mindre att ta stattiner, vilket jag högaktningsfullt sket i.

Bloggar: , , , , , ,   Göteborg, , , , ,

Inga kommentarer: