lördag 18 september 2010

Ännu ett moderat avhopp i protest mot sjukreglerna

Liisa Lettson, tidigare moderat i Solna, har fått nog av alliansens jakt på sjuka och lämnar partiet. Hon säger att hon inte kan försvara ett parti som bedriver förföljelse av sjuka.

Liisa Lettson, 56, arbetar som personligt ombud. Hon ser dagligen konsekvenserna av sjukreglerna och hur många sjuka får lämna hus och hem. Liisa anser att dagens sjukregler är helt oacceptabla och en katastrof för många sjuka.

"- Det här är det största systemfelet jag någonsin sett. Rättssäkerheten är satt ur spel. Regeringens mål att sänka sjuktalet har lett till att de använder vilka medel som helst. De som är sjuka blir kränkande behandlade och döljs så att ingen ser vad som verkligen pågår, säger Liisa."
Liisa vittnar om hur svårt sjuka hamnar hos kronofogden då de inte kan betala sin hyra. Hon vill inte längre se på hur sjuka hamnar i fattigdom och utanförskap. Lisa anser att många sjuka blir mycket sjukare.

"- Försäkringskassan tar ingen hänsyn till vad personernas behandlande läkare skriver. Begäran om omprövning tar flera veckor och de sjuka kan inte betala sina utgifter så som hyra och elräkning. Sjuka hamnar hos inkassobolag och Kronofogden. Många får besked om avhysning - familjer med barn blir bostadslösa!"

Liisa kräver att staten ska betala skadestånd till alla de sjuka som blivit utsatta för förföljelse och kränkningar av deras person. Liisa har även anmält regeringen till FN för brott mot de mänskliga rättigheterna.

Liisa Lettson ställer upp på intervjuer.

Bloggar: , , , , , Göteborg, , , , ryggont, , , , Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, ,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring, valet 2010, fredrik reinfeldt, röd-gröna,centerpartiet, opinionsmätningar

1 kommentar:

Bunny sa...

Min korta historia om hur Försäkringskassan bryter ned folk...

http://katidis.wordpress.com/2010/02/03/status-med-forsakringskassan-3-feb-2010/

Mvh