söndag 20 november 2011

Postural terapi en ny behandlingsmetod för smärta?

"Postural terapi handlar om att återställa muskulär balans. Efter att ha gjort en djupgående analys av varje individs muskulära obalans, skapas ett skräddarsytt träningsprogram bestående av specialövningar som ger kroppen den stimulans den saknar i vardagen. Muskler och leder hittar tillbaka till sin naturliga funktion, och ingen muskel eller led ska längre bli  överbelastad eller smärtande…."

Postural terapi verkar vara en blandning av olika behandlingsmetoder som tex Alexanderteknikn, yoga, osteopati, Feldenkrais terapi och Rolfing.Många tekniker som ger bra resultat var för sig.

Det låter för bra för att vara sant, men innebär förstås ett hårt arbete för patienten som måste underkasta sig ett träninsgsprogram och kanske fysiska behandlingar.Dessutom är det en väldigt dyr behandling som inte många långtidsssjuka har råd med. Det vore därför spännande att höra om någon av er testat postural terapi?

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , ,intressant

Inga kommentarer: