onsdag 30 november 2011

Regeringen förhalar beslutet om sjukreglerna

En majoritet i riksdagen trycker återigen på för att regeringen ska ändra reglerna för när sjuka ska ut i arbete. Trots att oppositionen vann frågan i riksdagen i somras så gör regeringen ingenting åt den så kallade 180-dagars regeln.

Frågan ska upp i dag på utskottet och justeras på torsdag för att sedan klubbas den 12 december. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson hälsar via sin pressekreterare :t "Regeringen har redan tagit emot ett tillkännagivande från riksdagen i den här frågan. Ska arbetet med arbetsmarknadsbegreppet behandlas seriöst krävs det att vi inväntar underlaget från Försäkringskassan som kommer redan i mars 2012" Mer utredning alltså...

"– Frågan behöver inte utredas vidare utan man kan återkomma till riksdagen med ett färdigt förslag. Det är vad vi tänker driva igenom i riksdagen nu i höst, säger socialdemokraten Thomas Eneroth."

Det är dags att Alliansregeringen tar beslut i frågan som rör tusentals sjukskrivna, vilka lever i ständig press för att få pengarna att räcka till.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , ,intressant, Fredrik Reinfeldtdebatt, , , Intressant, demokrati, Alliansen, Regeringen, moderaterna, propaganda,Försäkringskassan, sjukförsäkring

Inga kommentarer: