söndag 31 januari 2010

Mindfulnes minskar smärta och oro

Allt som är så roligt att det får dig att glömma tid och rum, och dina bekymmer, kan hjälpa dig att bli mer mindful. Det kan vara en hobby eller enkla saker som att laga mat.

"– Många gånger är man automatiskt medvetet närvarande när man utövar sin hobby. Om du till exempel dansar är du fokuserad på vad kroppen gör. Det kan vara en vila att bara göra en sak, att inte bli distraherad, säger Ola Schenström, läkare och mindfulness-expert, som bland annat skrivit boken ”Mindfulness i vardagen” (Viva)."

Själv har jag kommmit på att scrapbooking och bakning är väldigt distraherande för smärta och oro. Även promenader och annan träning är bra för att avleda tankarna från allt elände.

Bloggar: , , , , , Göteborg, , ont i ryggen

2 kommentarer:

Lenas Värkstad sa...

Men hur gör man när allt roligt är omöjligt då? Det enda jag har kvar är datorn och här kan jag bara sitta korta stunder.

har stickat, vävt, bakat, lagat mat (långkok),mm Och så jobbat förstås. Älskade mitt arbete, var tvungen att ta sjukersättning -93.

Det är inte lätt när allt tas ifrån en. Lätt att bli grinig och gnällig då.

Kram Lena

Kaktusblomman sa...

Stackars dig. Är det inget du kan göra, t ex läsa, se en rolig film, prata med vänner i telefon?

Det är en stor sorg att inte kunna arbeta, man får försöka hitta något annat som är meningsfullt, tex gå med i en ideell förening eller odla vänner om man orkar. Det beror ju förstås på vad man orkar. Men det kanske är olika olika dagar?

Hälsningar

Kaktusblomman