fredag 22 januari 2010

Tidigare borgerlig minister kritisk mot Alliansens regeländringar för sjuka

Börje Hörnlund, centerpartist och arbetsmarknadsminister i den förra borgerliga regeringen, skräder inte orden när han kritiserar Alliansregeringen för deras ändringar av socialförsäkringssystemet:

Det är fler och fler som upplever att regeringen har ett omänskligt egoistiskt anletsdrag. Sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer verkar regeringen se som en restpost som kollektivt skall bestraffas. Regeringen räknar väl med att många som har det bra och som storgynnats av dess politik skall bli goda alliansanhängare. Jag tror dock att många av dessa har känsla för alla dem som alliansen drabbat med försvårat utanförskap. Regeringen bör av ren självbevarelsedrift tala tyst om ”utanförskapet”. Väljarna är kloka nog att kunna skilja på retorik och verklighet.
Hörnlund menar att Regeringens klumpiga hantering av förändringarna i sjukförsäkringen hotar att öka det ”utanförskap” alliansen gick till val på att bekämpa. Han skriver också att Regeringen och vissa alliansföreträdare skyller allt på Försäkringskassan och menar att det inte är trovärdigt. Det regeringen har sysslat med är ett riktigt dåligt, oekonomiskt och omänskligt agerande. ”Sjukskrivningskontot” hyfsas lite grann men kostnaderna återuppstår på ”AMS-konton” och hos kommunerna, men framför allt hos de drabbade. Istället menar han att Arbetsförmedlingen borde få lägga all kraft på den stora gruppen unga arbetslösa, den stora gruppen friställda metallare och andra grupper som till exempel handikappade.

Bra rutet och precis vad jag och många med mig känner! Men en tanke smyger sig ändå in - kan detta a vara en valtaktisk grej för att rädda centerpartiet?

Bloggar: , , , , ,, , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,sjukskrivningar, Göteborg, , , långtidssjukskrivna, sjukskrivning
värk

Inga kommentarer: