söndag 17 januari 2010

Vilken överraskning att sjuka dör tidigare!

Cristina Husmark Pehrsson skriver i en artikel i Expressen att det är överdriven "eländesrapportering" om sjukskrivna och att forskning har visat att det istället är skadligt. Något måste hon ju skylla på följderna av Regeringens beslut om den sk. Rehabkedjan. Själv tycker jag, liksom Ingela i Ditt och dattbloggen, inte det är det minsta konstigt att folk som har sjukersättning (sjukpension) dör tidigare än friska!Om de var friska skulle de ju inte ha sjukersättning. Av egen erfarenhet vet jag att det inte bara är pga av att man inte kan jobba som man blir deprimerad. Värre är alla krämpor och fysiska följer av sjukdomen/skadan, samt att man inte längre kan göra samma saker som tidigare. Man kan tex ha fått sluta med hobbies elelr idrott som man höll på med som frisk. Eller man kanske inte längre kan ha något sexliv eller umgänge med andra pga smärtan. Kontakterna med myndigheter och Försäkringsbolag är också pressande.

Sluta skylla ifrån dig Husmark-Persson och säg sanningen istället: Det ska sparas pengar på sjuka och arbetslösa för att fiansiera skattesänkningarna.

Bloggar: , , , , ,, , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,sjukskrivningar, Göteborg, , , långtidssjukskrivna, sjukskrivning

Inga kommentarer: