torsdag 22 september 2011

SNS rapport om privatisering blottar svepskälen

Cecilia Verdinelli, kulturskribent på Gp skriver: "Effektivitetsargumenten var det man debatterade med i teve, aldrig det reella motivet. Det är häpnadsväckande hur väl landets ledande moderater lyckats profilera sig själva som ideologiskt neutrala byråkrater. De har fått oss att tro att de blott är maktens ödmjuka men kompetenta meteorologer, som håller koll på konjunkturskurar och fäller upp paraplyet över oss alla i rättan tid. Utförsäljarhögern kommer förr eller senare att behöva göra det mest förbjudna, nämligen medge att den är inte är ideologilös."

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Tyvärr har den eminenta rapporten fått tragiska följder för forskarna på SNS. Alliansfritt Sverige skriver att SNS-forskaren som en följd av kritiken mot privatiseringar fått lämna SNS. "Förra veckan retade Laura Hartman upp hela högern till närmast hysteriska proportioner med sin beskedliga forskningsgenomgång som vågade knysta om att det inte fanns något stöd för att privatiseringar höjer kvaliteten i välfärden. Hon följaktligen uttryckte sin förvåning om de kraftiga reaktionerna. Men det kanske inte är så konstigt att det blev de reaktioner som det blev då SNS är en förkortning av Studieförbundet Näringsliv och Samhälle och finansieras till stor del av just näringslivet. Och denna vecka slutar Hartman på SNS, som av en slump."

Tydligen är det ännu en forskare som slutat.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , politik, opinion, intressant,, , politik,Riksdagen, välfärd,

Inga kommentarer: