onsdag 30 september 2009

Ändra tänkandet bättre än mediciner

Vi blir vad vi tänker . Vi får mer av det vi tänker mycket på. Det vi fokuserar på och tänker mycket på får vi mer av. Och oftast fokuserar vi på det vi inte vill ha. Ibland med kraft: "Det här misstaget tänker jag ALDRIG göra om igen!". För att kunna undvika något måste sinnet skapa sig en mental bild av det vi vill undvika, med slutresultatet att vi går runt och tänker på det jämt. Har ni testat att undvika att tänka på en skär elefant? Det kommer att vara det enda ni tänker på!

Om du har ont i huvudet fokusera inte på det. Du kan fokusera att du har armar och ben som fungerar. Om du har ont i hela kroppen kan du fokusera på ett minne då du mådde bra.

Många pratar mycket om det som är jobbigt, sina sjukdomar, det tragiska dom varit med om. Bättre att tänka ut - kanske ta hjälp av någon - hur du ska lösa det och arbeta på lösningen. Då kan du fokusera på att du blir bättre dag för dag.Inom KBT kallas det för Selektiv Varseblivning. Hjärnan ser till att du ser mer av det du tror på, det du tror kommer hända. Uppfattningsförmågan är inte objekt - den söker automatiskt och omedvetet efter det du TROR kommer hända. Eller det du är rädd för.

Så fokusera på det du vill ska hända.Fokusera på det som du är tacksam för.VAD VILL DU HA MER AV I LIVET? Tänk på det, fantisera om det och fortsätt göra det oavsett vad som händer.

Källa: Marcus Hedén, gruppen
Tankens kraft Facebook.

Bloggar:
, , , ,värk,

Inga kommentarer: