fredag 11 september 2009

Ansökan om att godkänna Botox mot migrän

Innan slutet på månaden räknar företaget Allergan med att lämna in en ansöka till amerikanska läkemedelsverket för att få Botox godkänt som en behandling mot migrän. Till grund för ansökan ligger bland annat två nya studier som företagen presenterar på kongressen ”International Headache Congress” skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Den ena studien visar att patienter som behandlades med Botox hade 7,8 färre dagar med migrän i månaden. Placebogruppen hade 6,4 färre dagar på en månad.

I den andra studien fick patienterna som behandlades med Botox 9 färre dagar med migrän, jämfört med 6,7 dagar i placebogruppen. Redan idag går 50 miljoner dollar av försäljningen av Botox att härleda till migränbehandling, fast då utanför godkänd indikation. Företaget ska nu försöka få Botox godkänt även för migränbehandling, idag är ämnet godkänt för att släta ut rynkor i huden.

Jag har fått Botox mot migrän i flera år och det funkar perfekt utan biverkningar. Har nästan aldrig huvudvärk nu mera. Tidigare låg jag och kräktes tre dagar i följd två gånger per månad.

Bloggar: , , , , ,


Inga kommentarer: