fredag 11 september 2009

Dubbelarbetande ortopeder i NU-sjukvården

Dagens Medicin rapporterar om dubbelarbetande läkare på NU-sjukvårdens ortopedklinik. Totalt har 9 av de 34 anställda läkarna gått in och jobbat extra på den egna arbetsplatsen via ett bemanningsföretag. Det är ett brott mot Västra Götalandsregionens regler. Detta späder verkligen på uppfattningen som många har om läkarnas girighet.


Kliniken har hyrt in läkare från Proffice, som i sin tur har anlitat bemanningsföretaget Jocema vård, skriver Göteborgs-Tidningen. Jocema vård drivs av Erling Hallström, som själv är överläkare på ortopedkliniken, och hans hustru. Erling Hallström hänvisar till att verksamhetschefen har godkänt konstruktionen och tycker inte att han har gjort något fel. Om de verkligen hade velat göra något för att klara vårdgarantin skulle de väl ha jobbat mer på sin ordinare tjänst?

Verksamhetschefen har avgått och NU-sjukvården har ändrat rutinerna för godkännande av bisysslor. Flera ledande politiker i Västra Götalandsregionen ser allvarligt på det som hänt. Den dyraste av ortopederna som tagits in via Proffice har kostat NU-sjukvården 176 000 kronor i månaden, uppger tidningen. Inte särskilt smickrande för läkarkåren!

Bloggar: , , , , ,

Inga kommentarer: