onsdag 11 november 2009

Kammarrätten avgör om jag får livränta för min skada

I förra veckan var det muntlig förhandling om min livränta i Kammarrätten. Jag hade fått prövningstillstånd, som det heter. Det innebär att ärendet endast tas upp om det framkommer nya bevis. Jag hade lämnat in ett nytt intyg och skrev också ett yttrande där jag klagade på Försäkringskassans handläggning av mitt ärende. Det stod lika mellan parterna i Länsrätten och då vann Försäkringskassan.

En processjurist som betalades av försäkringsbolaget biträdde mig i rätten. Hon förhörde mig och de två vittnen, som ställde upp och vittnade till min fördel. Till min förvåning fick de svära eden. Det trodde jag att man bara behövde när det var brottmål. Försäkringskassan hade också sin jurist med under förhandlingen.

Det var tre domare och en sekreterare, som också var jurist, som skulle avgöra frågan. De ställde frågor till mig och vittnena. Till sist var det slutplädering då min jurist och FK:s jurist hade ett anförande.

Det var jättejobbigt att koncentrera sig så länge. Vi höll på i tre timmar med två kortare pauser. Efteråt var jag helt slut i huvudet och kände mig som en zombie resten av helgen eftersom jag hade gått igenom juristens frågor och förberett mig på dem. Ett bra tips!

Jag hade ett tryck över pannloberna och huvudvärk, precis som om jag arbetat länge och intensivt med dem. Det kändess som en bulldozer gått över mig. Det kom också upp en massa sorg och andra jobbiga känslor efteråt, eftersom jag fick berätta om olyckorna och varför jag inte kunde arbeta mm.

Det svåra med ett sådant här mål, är att jag som skadad måste ha ÖVERTYGANDE bevis för att det finns ett samband mellan skadan och mina besvär. Det räcker alltså inte att det är lika, i så fall vinner Försäkringskassan. Rättvist va?

Bloggar: , , , , ,, , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,sjukskrivningar, Göteborg, , ,

4 kommentarer:

Nisse sa...

Huva, jag kände spänningen ända hit...

När får du veta?

Kramar
[Från Turkiet]

Ingela sa...

Rättvist? Det känns som om det speglar samhället väldigt väl. Den store har alltid fördel!

Jag håller tummarna och hoppas ändå det går bra för dig. När får du reda på resultatet? Måste vara jobbigt att vänta på beslut.

Kaktusblomman sa...

Domen kommer inom ca 3 veckor.

Kram!

Kaktusblomman sa...

Jag har inga stora förhoppningar om att få full ersättnig för min arbetsskada.