måndag 2 november 2009

Som ryggsjuk blir man bollad hit och dit

Jag är så trött på detta! Trodde att det äntligen var klart att det blir steloperation av min rygg i höst. Men nu börjar jag tvivla. Efter att ha träffat tre olika ortopeder i Göteborg, senast på Sahlgrenska där läkaren sa att jag skulle opereras, fick jag i höstas en besökstid på Spine center augusti. Där träffade jag en läkare som undersökte mig, frågade om symtom , sa att alla papper såg bra ut, att alla bilderna inte kunde ses men att det annars var klart för op.
Men efter några veckors väntan ringer jag dit i september och får då höra att de väntar på röntgenbilderna, men att de glömt kolla om de kommit. Ny väntan igen, medan Mölndal skickade nya bilder. Fick efter några veckor ett nytt läkarbesök med en annan läkare på Spine Center och trodde att den läkaren nu skulle diskutera operationsmetod med mig. För det hade ingen gjort. Nej då, han började på nytt undersöka mig, fråga om mina symtom och visa bilder. Eftersom jag inte var mentalt förberedd på det och han dikterade och pratade i telefon, samtidigt som han pratade med mig, kom jag inte ihåg precis hur det kändes och var jag hade ont. Då sa han att han inte var säker på att operationen skulle hjälpa för mina problem. Men att jag skulle få träffa ÄNNU EN ANNAN läkare!

Jag känner att jag blir mer och mer förbannad över att bli behandlad på detta sätt! Man har ju fått för sig att man ska bli bättre bemött på en privat klinik, men så är det då inte i det här fallet. Läkaren på Sahlgrenska var lugn och tog sig verkligen tid att tala med mig och förklara. Hon ringde upp mig när jag vill fråga henne om något. På Spine Center går det inte ens att boka in en telefontid hos läkarna!

Som ryggpatient blir man hela tiden ifrågasatt och skickad mellan olika läkare som alla har olika åsikter om vad som ska göras. Det är inte lätt att veta då vad man ska tro på och framför allt blir man så dj...a trött på sjukvården som inte kan skärpa sig!

Nu börjar jag tvivla på att det blir någon operation. Man kastas hela tiden mellan hopp och förtvivlan. Jag har hört flera som sagt att läkarna utreder och utreder och till slut säger de att de inte kan garantera resultatet. Det kommer säkert att hända mig också.Är de rädda för att statistiken ska försämras?

Bloggar: , , , , , ryggont ont i ryggen

2 kommentarer:

Nonna sa...

Jaa man undrar ju..visst fasen är det sämre nu även här uppe, man kan inte få tag på folk de ringer inte upp som de lovat det verkar som om de väljer väldigt mycket nu vilka som ska fram och inte. Vi ryggskadade är nog inga högpriofall just för att det inte går att få oss så mycket bättre så vi förbättrar nån statistik i positiv riktning eller ger några lönesnäpp x-tra till dr.
Det finns ju pärlor som bryr sig om patientens lidande och inte bara ser krasst på ekonomisk vinning, det gäller bara att få tag i just dem och som sagt man tror ju att privata är ännu mer måna om sitt rykte och sina patienter! Inte blir vi bättre av att vi lovas än det ena än det andra och får fler och fler inblandade som ska konsulteras.
Hoppas du får svar NU! ovissheten tär på oss.
Kram Nonna

Kaktusblomman sa...

Jag är så trött på att valsa runt i vården och inte få någon hjälp. För femton år sedan fick jag höra att inget gick att göra, medan jag nu utreds för operation,och hittls fått träffa fem läkare med olika uppfattning om vad som ska göras.
. Det är inte särskilt förtroendeingivande.