tisdag 27 januari 2009

Är Husmark dum i huvet?

Jag hittade den fina bilden hos Björn Andersson som skriver om Husmarks slöseri med skattepengar och kaoset inom Försäkringskassan. Miljonerna rullar när det gäller reklamkampanjer och nytt datasystem. Ett hån mot dem som är beroende av systemet.

Ilse-Marie skriver också om nedskärningarna inom Försäkringskassan. Det är anmärkningsvärt att Christina Husmark-Person inte förstått vilka konsekvenser hennes och Regeringens handlande fått. Är hon korkad eller vågar hon inte ta sitt ansvar?

Sedan 2006 har Försäkringskassans anslag minskat med nästan 600 miljoner kronor. Under samma tid har antalet anställda (räknat som årsarbetare) skurits ned med 2.500 personer. Enligt vad ST nu erfar så kommer, om minskningen fortsätter som planerat, totalt 3.500 anställda vid Försäkringskassan att ha försvunnit fram till år 2010. Det motsvarar nästan var fjärde anställd, eller 23 procent av personalstyrkan.

Dessutom har det genomförts stora förändringar inom socialförsäkringsystemet(bl a sjukpenning), den sk, Rehabiliteringskedjan. Men Husmark skyller allt på Försäkringskassan!








Inga kommentarer: