fredag 27 augusti 2010

Väljarna sågar Regeringens sjukförsäkring

Ny opinionsundersökning av Novus på uppdrag av de Röd-gröna visar att 64 procent är missnöjda med Regeringens nya regler inom sjukförsäkringen. Undersökningen visar ett massivt missnöje med de försämringar regeringen infört.

Så många som 69 procent svarar att sjukförsäkringen är viktig för den personliga tryggheten på arbetsmarknaden. 20 procent svarar att den inte är viktig. 65 procent av svenskarna anser att de sjukskrivna borde ha bättre villkor än i dag, endast fyra procent tycker inte att det behövs. Bara 16 procent av svenskarna tycker att sjukskrivna behandlas väl i Sverige i dag. 64 procent tycker att de behandlas sämre i dag än innan den borgerliga regeringen tog över, enligt Novusundersökningen.
Bloggar: , , , , , värk, , Regeringen, moderaterna,val 2010, , Regeringen moderaterna,socialdemokraterna, opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, intressant,arbetslinjen,rehabiliteringskedjan
Mona Sahlin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väääldigt konstigt att en undersökning från vänstern pekar på missnöje med sittande regering.

Kaktusblomman sa...

Vilket planet lever du på? Det kan väl inte ha undgått någon att det är ett stort missnöje med Regeringens nya regler för sjukskrivna och arbetslösa!

Att så många undersökningar håller uppe Alliansen beror väl på att media till stora delar ägs av storfinansen som håller Regeringen under armarna och som tack får stora skattesänkningar och gynnsamma regler.