tisdag 31 augusti 2010

Sjukpensionärerna offras för skattesänkningar

Den borgerliga alliansen attackerar på punkt efter punkt den inkomsttrygghet välfärdsstaten ger och hoppas att tillräckligt många tror att just de aldrig kommer att behöva sjukförsäkringen eller arbetslöshetsförsäkringen.

Längst vill moderaterna gå. Men inget av de borgerliga partierna är någon garant för att sjukdom inte ska leda till fattigdom. Det visar till exempel deras förslag gällande förtidspensionärerna. Förslaget går ut på att försämra deras ålderspensioner. De kommer om alliansen vinner endast att få tillgodoräkna sig 80 procent av den inkomst som i dag ligger till grund för ålderspensionen. En inkomst som redan är låg eftersom förtidspensionen är 64% av de sista em årens inkomst!

Riksdagens utredningstjänst har på moderaternas begäran räknat ut vad detta skulle innebära för en förtidspensionär. Den som förtidspensioneras vid 50 års ålder kommer att förlora 980 kronor i månaden i ålderspension. Men det måste ju variera beroende på vilken inkomst man haft tidigare och hur länge man varit sjukskriven t ex.

Så finansieras skattesänkningarna. Vill du som jobbar ha det på ditt samvete?

Bloggar: , , , , , värk, Regeringen, moderaterna, val 2010,Regeringen, moderaterna, socialdemokraterna, opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen

1 kommentar:

Nonna sa...

Inte en chans! Jag ska göra mitt yttersta.
Kram Nonna