torsdag 16 februari 2012

Regeringen går emot Riksdagens krav om sjukförsäkringen

Regeringen väljer att inte följa riksdagens krav på en återgång till de gamla reglerna i sjukförsäkringen när sjukskrivnas arbetsförmåga ska prövas efter 180 dagar.

Det handlar om den lagändring som trädde i kraft 2008 och som fick till följd att den som varit sjukskriven i 180 dagar skulle prövas mot som det heter hela den reguljära arbetsmarknaden. Det innebar att man i en helt annan utsträckning än tidigare skulle söka jobb utan hänsyn till ålder, var man bor och vilket yrke man har haft tidigare.

Kravet var att man skulle återgå till den gamla skrivningen; att prövas mot en normal arbetsmarknad. Ulf Kristersson vill istället utreda en tredje lösning. Han lutar sig mot en utredning som han lät Försäkringskassan göra och nu visar att de två begreppen i realiteten inte skiljer sig åt så mycket.

Det gick i en rasande fart när man skulle genomföra förändringarna i rehabiliteringskedjan när regeringen precis hade kommit till makten. Nu när man inser problemen men egentligen inte vill göra någonting, då tar det väldigt lång tid, säger Gunvor G Ericsson (ledamot i Socialförsäkringsutskottet.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , ,intressant,  debatt, , , Intressant, Alliansen, Regeringen, Försäkringskassan, sjukförsäkring, Fredrik Reinfeldtdebatt,  demokrati, moderaterna, propaganda

Inga kommentarer: