tisdag 7 februari 2012

Stoppa utförsäkringarna av sjuka!

Det som pågår är ett omänskligt experimenterande med sjuka människor och det måste stoppas omedelbart. När kostnaden för fusket uppgår till 0,15 procent av den totala utbetalning Försäkringskassan gör så har fuskbegreppet fått orimliga proportioner. Detta rättfärdigar givetvis inte fusk, men att utförsäkra sjuka på grund av ett fusk som knappt finns är orimligt, obegripligt och oansvarigt.
Ytterst ansvariga för att allt fler blir "friska" I DET NYA SVERIGE

En majoritet i riksdagen tycker att regeringen ska ändra de hårda reglerna för när sjuka ska tillbaka i arbete. Det är den uppmärksammade 180-dagarsregeln som handlar om att sjuka prövas mot hela den vanliga arbetsmarknaden efter sex månader. Men Regeringen vägrar att verkställa beslutet! Inte uttryckligen,men de nonchalerar det. Det är ett ovanligt ställningstagande eftersom vi är vana vid att en regering oftast fullföljer riksdagens beslut men här är det uppenbarligen viktigare för regeringen att fortsatt ha kvar tuffa regler i sjukförsäkringen.

Finansminister Anders Borg, som f ö säger sig ha en pragmatisk inställning (kännetecknas av fokus på handlingars och påståendes praktiska konsekvenser), säger att det inte är av ideologiska skäl Regeringen har satt tumskruvarna på sjuka och arbetslösa. Men antingen ljuger han eller också är han fullständigt förblindad av farten.. .Det är ju precis det de gör nu som Moderaterna har haft på sitt program sedan urminnes tider.Glöm aldrig det!

SKRIV därför på PROTESTLISTAN!

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , ,intressant,  debatt, , , Intressant, Alliansen, Regeringen, Försäkringskassan, sjukförsäkring, Fredrik Reinfeldtdebatt,  demokrati, moderaterna, propaganda,

Inga kommentarer: