tisdag 26 oktober 2010

Lättkränkthet att kräva sin rätt som funktionshindrad?

Fredrik Runebert (centerpartist) skriver i sin blogg om att vara "lättkränkt":
David Lega hålls fram som en förebild för andra handikappade. Det säger jag inte emot, att han gjort en fantastisk insats. Men  alla kan och vill inte bli elitidrottare eller föredragshållare. Mende måste få finnas ändå. Vidare berömmer Runebert Legas uttalande att alla, även handikappade, har ett ansvar över sitt eget liv och att få rörligheten inom samhället att fungera. Han menar att det "står i bjärt kontrast till den syn där man kräver att allt ska vara handikappanpassat för att maximera allas rörelsefrihet."

Jag är inte förvånad att detta kommer från en centerpartist, ett parti i marginalen som medverkar till att Allinansregeringen kastar ut svårt sjuka ur sjukförsäkringen. Att klaga över brister i tillgångligheten är väl inte samma sak som att känna sig kränkt? Det är väl en självklar rättighet att alla medborgarare ska kunna ta sig in/ut ur och vistas i offentliga lokaler och fordon?

 Jag är så trött på reportagen om hurtiga sjuka/ funktionshindrade som hålls fram som förebilder för oss andra stackare som bara beklagar oss och grottar ner oss i eländet. det är väl helt naturligt att må skit om man har cancer eller ständig smärta som hindrar all vettig sysselsättning?

Bloggar: sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , värk, medicin Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion hälsa,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring, valet 2010, fredrik reinfeldt, röd-gröna,centerpartiet, hälsa, Göteborg, långtidssjukskrivna,

Inga kommentarer: