söndag 31 oktober 2010

Regeringens översyn av sjukförsäkringen en bluff

Det gäller för Regeringen att desarmera frågan innan vanliga friska förstår att också deras ekonomi kan rasa samman som ett korthus om de själva drabbas av sjukdom. Det var därför man en gång i tiden införde den allmänna sjukförsäkringen.

" Om alla förstår att de i morgon själva kan tillhöra gruppen "bidragstagare" och ett år senare utförsäkrade, så försvinner troligen allt stöd för de pågående förföljelserna av sjuka människor."

Vi som själva är drabbade eller är anhöriga till drabbade, ser hur de nuvarande sjukförsäkringsreglerna förvärrar det problem de var avsedda att lösa. Dessutom har de utvärderingar som har gjorts av reformen bevisat misslyckandet. De sjuka är mycket sjukare än regeringen hade trott. Över hälften av dem som utförsäkrades vid årsskiftet har nu kommit tillbaka till sjukförsäkringen, med kraftigt försämrad hälsa. Av resten är det ytterst få som klarar ett jobb.

Botemedlet mot sjukdom är alltså inte arbete. Botemedlet är bättre sjukvård och rehabilitering!Botemedeletär bättre smärtvård! Gå t ex med i gruppen Vi som vill ha bättre smärtvård på Facebook och hjälp till att debattera och påverka politiker så att vi får en bättre smärtvård.

Bloggar: sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , värk, medicin Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion hälsa,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring, valet 2010, fredrik reinfeldt, röd-gröna,centerpartiet, hälsa, Göteborg, långtidssjukskrivna,

Inga kommentarer: