måndag 18 oktober 2010

Skruvarna i ryggen ska bort!

Idag ringde doktorn som opererat min rygg eftersom jag sökt honom pga min ryggsmärta. Jag har varken kunnat sitta eller stå längre stunder och tycker att det har varit mest ont kring skruvarna och plattan som sitter i ryggen efter steloperationen i februari. Han ville att jag skulle göra en ny slätröntgen för att se om det var läkt i ryggen, i så fall ska attiraljerna tas bort om några veckor. Vilket jag inte tror på särskilt mycket. Jag fick vänta flera månader på steloperationen fast det bara skulle ta en månad.I morgon ska jag hämta rtg-remissen och åka på drop-in röntgen.Håll tummarna att det är läkt!

Det blev i alla fall lite bättre sedan jag besökt min smärtläkare och fått sprutor i nacke och rygg. Men tyvärr fick jag åka sjukresa med taxi (halvsittande) i flera timmar ,vilken inte var bra för slutresultatet. Innan vi ställde färden till Falköping fick jag åka runt i Göteborg en timme för att hämta och lämna andra sjukresenärer. Vilken vansinnigt system! Man är sämre efter sjukresan än man var innan!
Jag fick också en kraftig reaktion på sprutorna i nacken och fick andningsproblem och hjärtklappning. Trodde att jag skulle dö....Fick ligga 15-20 minuter innan jag kunde sätta mig upp igen. Sedan skulle jag åka taxi i 2 timmar och åka runt som ett kolli för hämtning och lämning av två andra patienter.Gissa om jag kände mig överkörd dagen efter! Det har tagit flera dagar att återhämta sig från den resan!

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , värk, medicin

3 kommentarer:

Nonna sa...

Herregud! Vad sa doktorn då? Skulle du få hjälp Nu eller meddetsamma?
Ja samordningen av resor är inte kul och man undrar i slutänden, vad sparar man?
Jag hoppas så att det ordnar sig för dig - själv har jag inte kommit fram i min kö till MR men det kommer nog - snart tror jag!
Kram Nonna

Kaktusblomman sa...

Jag ska röntgas i morgon och om det är läkt ska jag opereras inom några veckor sa han. Lycka till!

Ingela sa...

Jag håller verkligen tummarna för att du blir bättre och smärtan i ryggen ger efter snart.