fredag 15 oktober 2010

Stort tillslag av polisen mot nätapotek

I en omfattande internationell insats har polisen slagit till mot sex nätapotek i Sverige. 50 000 tabletter har beslagtagits och tolv personer har gripits. Den Interpol-ledda aktionen genomfördes i över 40 länder under den senaste veckan, skriver Läkemedelsverket, en av de myndigheter som samverkat kring aktionen,i ett pressmeddelande.

I Sverige har tullen och polisen beslagtagit runt 50 000 tabletter genom tillslag mot internetapotek och beslag i det vanliga post- och paketinflödet från utlandet. Tolv personer har gripits, misstänkta för inblandning i den illegala handeln. De beslagtagna läkemedlen består enligt förpackningarna till stor del av potensmedel och narkotiska läkemedel men också av antibiotika och hjärtmedicin.

"– Vem som helst kan göra beställningar bara man har tillgång till webbadressen. Läkemedlen köps billigt i Asien och säljs dyrt i Sverige, och förtjänsterna används ofta för att finansiera annan grov kriminalitet, säger Cecilia Fant, kriminalinspektör på Rikskriminalen."

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , värk, medicin, läkemedel, läkemedelsindustrin

Inga kommentarer: