tisdag 3 januari 2012

Jämför priser på tandvård!

Priset på tandvård kan variera med tusentals kronor för samma behandlingar beroende på var du bor eller vart du vänder dig. Även Folktandvården skiljer sig mycket mellan olika landsting.

Billigaste Folktandvård hittar man i Hallands läns landsting. Här kostar sex undersökta behandlingar 6.502 kronor vilket kan jämföras med 7.735 kronor i Örebro läns landsting, skriver Dagens Nyheter.

Undersökningen, som gjorts av Ikano Bank, visar att skillnaderna blir ännu större om man tittar på enskilda behandlingar. En rotfyllning i Örebro, Jämtland och på Gotland kostar 3.180 kronor. I Sörmland behöver man bara betala 2.286 kronor för samma behandling.

Prisskillnaderna beror på att prissättningen är fri. Det är därför bra för konsumenterna att jämföra olika tandläkares pris, säger Bodil Hallin, familjeekonom på Ikano bank till DN, och hänvisar till den prisjämförelse som Försäkringskassan ska lansera nästa år.

Äter man smärtstillande läkemedel finns en ökad risk för caries pga den muntorrhet som många läkemedel orsakar. Se därför till att få recept på tex salivstimulerande tabletter, Fluortabletter eller tugggummi samt Dentanlösningatt skölja munnen med.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , ,intressant

2 kommentarer:

Elias sa...

Ett sätt att gå billigare till tandläkaren är att använda sig av sista minuten-tandläkare. Du kan då få en basundersökning för så lite som 250 kr!

Kaktusblomman sa...

Det låter jättebra för akuta tillstånd.Men För egen del vill jag helst ha samma tandläkare varje gång och en som känner till min sjukhistoria så att jag slipper dra den varje gång.