fredag 16 september 2011

Protester mot nedskärningar inom vården i TV4

Protester på åtta platser i Sverige på lördag mot nedskärningar inom vården. Arvi Yarollahi, initiativtagare och läkare. Torbjörn Hammar förlorade sin fru i cancer. Misstagen hon utsattes för fick honom att börja protestera.

Det är brist på vårdplatser. Politikerna tror sig spara när de drar ner på vårdplatser.Vården drivs av tjänstemän som har för mycket makt. Politikerna borde istället ta sitt ansvar.Personalen går på knäna och är lågavlönade fastän de har ett mycket viktigt arbete.

Läs om Gullan , 65 år, som ansågs för gammal för att få vård

Hon lever med ständig värk efter en misslyckad höftledsoperation för sex år sedan. Hennes läkare förstod vilken plåga hon lever med och skickade henne på remiss till smärtkliniken på Sunderby sjukhus.

Hon väntade på kallelsen men fick i stället ett chockbesked: hon var för gammal.Smärtkliniken på Sunderby sjukhus tar bara emot personer i arbetsför ålder. De över 65 år är portade!Man tror inte att det är sant!

Är du inte arbetsför saknar du de medborgliga rättigheterna.Då betalar du högre skatt, då får du vänta på vård de gånger du har förmånen att alls få den. Ibland uteblir den som i Gullans fall. Hon skulle kunna bli hjälpt av en operation. Men nu är inte Gullan i arbetsför ålder. Då räknas hon inte då står hon utanför samhället.Vilket samhälle har vi fått när männsikor över 65 inte har något värde?

Du får inte heller någon rehabilitering annat än sjukgymnastik om du inte är arbetsför.Sjukvården har inte insett att de kan spara pengar genom att rehabilitera även äldre/långtidssjuka så att vårdkonsumtionen och smärtstillande läkemedel minskar.Istället ökar vårdbehoven för dennna grupp. Jag blev själv nekad rehabiliteringsvistelse av VG-regionen för att jag hade långvarig smärta. Det räknas inte som giltig orsak!

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg, , politik, opinion, intressant,, ,Välfärden

Inga kommentarer: