måndag 14 februari 2011

Avregleringarna av Apotek bara skit!

Det blev inte lägre priser på läkemedel. De flesta receptfria läkemedel har samma pris hos samtliga apotekskedjor. Det visar GP Konsuments granskning av priserna efter avregleringen av apoteken.

Avregleringen av apoteken skulle ge konsumenterna ökad tillgänglighet och lägre priser. Men granskningen av drygt 400 varor hos tio olika apotekskedjor visar att priserna i de flesta fall är desamma eller högre. Men många varor kostar exakt lika mycket oavsett var de köpts.

För oss som har många olika sorters mediciner och inte bara äter Alevdon och andra receptfria läkemedel, har jakten på läkemedel blivit en tidsödande och uttröttande historia.Det är nämligen inte alltid Apoteken har hemma just den medicin man ska ha och då får man ringa runt hela Göteborg för att hitta rätt Apotek eller också beställa medicinen och vänta några dagar. Det skapar stress och merjobb.

Om man då har glömt att beställa eller hämta ut den i tid, kan det bli panik. Det är tex kanske långtidsverkande morfin eller läkemedel för neuropatisk smärta som man måste ta regelbundet för att inte få abstinens besvär. Ännu värre ärdet om man ska hämta ut hjärmedicin eller insulin.

Avregleringen av Apotek är bara skit och gynnar som vanligt bara aktieägarna.Oss långtidssjuka skiter de i.

Bloggar: hälsa, sjukvård, sjukdom, smärta, kronisk smärta, samhälle, sjukskrivning, värk , medicin, Göteborg,

Inga kommentarer: