söndag 11 januari 2009

Kom igen efter helgerna!

Julen är slut. Ett nytt år, 2009, är här. För många börjar det dock inte som ett gott nytt år. Julklapparna och julmaten tärde hårt på plånboken. Mellandagsrean lockade till spontanköp och nyårsaftonens finmiddag med skumpa lurade de sista slantarna ur börsen. Pank? Blivit lite rund om magen? Ångest inför att gå upp på morgnarna? Du är inte ensam om det....

Men nu är det dags att ta tag i den grå vardagen igen. Se framåt och fokusera på de positiva sakerna i livet. Men låt dig inte luras av veckotidningarnas bantningshysteri. Före jul var det bak- och matrecept som gällde. Var är logiken?

Här är mina tips:
* Ta promenader i naturen ( eller i fin miljö), ät frukt och grönsaker. Men minska på snabba kolhydrater - skippa vitt bröd, läsk och godis. Då blir du snabbt piggare.
* Spana in programmet på gymet om du orkar och börja planera för en omstart. Köp ev. nya träningskläder för att få motivation.
* Gå till Värkstaden eller någon annan självhjälpsgrupp som kan stötta dig.
* Kontakta dina vänner och stäm träff för en fika.
* Var snäll mot dig själv och tänk framåt - det kan vara allt från att släpa dig ur sängen för en god kopp te eller kaffe, till att redan nu börja planera en härlig vår- eller sommarsemester.
* Fokusera på livets glädjeämnen, som din älskling, dina barn och elitserien i ishockey.Så sluta deppa!
* Se fram mot WM i skidor och många spännande skidtävlingar under våren samt många roliga Tv-program för den som inte orkar ta sig ut!
* Läs roliga eller intressanta böcker.
* Gör sånt du tycker är roligt. Kanske dags för en ny hobby?



Inga kommentarer: