torsdag 15 april 2010

Bidragslinje för rika

Alliansens regeringsprogram domineras helt av ”arbetslinjen” och ”bidragslinjen”, enligt Kjell Lundgren. "Regeringen menar att alla ska kunna arbeta, oavsett förutsättningarna. Även sjuka, handikappade och arbetslösa, oavsett var i landet jobben finns – och om de finns. Det är alltså arbetslinjen. Lustigt nog har regeringen startat arbetslinjen med att ge alla som redan har ett arbete ett extra bidrag – det så kallade jobbskatteavdraget. För övriga var väl tanken att bidragslinjen mer eller mindre skulle skrotas? Men i verkligheten blev det tvärtom. Bidragen ökar hela tiden. Till exempel rot-avdraget och rut-avdraget. Och att en arbetsgivare, som anställer en person under 25 år, får ett bidrag från staten, i form av lägre arbetsgivaravgift.

Han kan också få ett bidrag till så kallade instegsjobb eller särskilda nystartsjobb för arbetslösa och flyktingar. Mycket generösa bidrag, dessutom. Staten bidrar också med pengar till coachningföretag, som ska lära arbetslösa att söka jobb. Till vilken nytta? Till vilken kostnad? Ja, listan kan göras lång! "

Verkligen en träffande beskrivning av Regeringen arbetsmarknadspolitik. Ta från de fattiga och ge till de rika.Då man får skattesänkningar och andra bidrag är det helt plötsligt inte skamligt att ta emot bidrag!

Bloggar: , , , , ,, , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,, Göteborg,, , ,

Inga kommentarer: