torsdag 13 augusti 2009

Sitter du på livets avbytarbänk?

Lev i nuet - och tro inte allt som din hjärna säger dig. Det är stressforskaren Giorgio Grossis formel för att bli mer nöjd med livet. Han är docent i medicinsk psykologi vid Karolinska institutets stressmottagning.


Genom medveten närvaro och insikt om att hjärnan ibland lurar oss kan vi bli lyckligare, hävdar han. Det är en smart nöjdknapp i livet .Tro inte att du är dum, bara för att du tänker det”, säger Giorgio Grossi.

Kom ihåg att tankarna aldrig ger objektiva bilder av verkligheten. Många är alltför sällan här och nu. I stället är vi steget före eller ältar det som redan varit. Oförmågan att vara här och nu gör att livet går oss förbi. Livet består av upp- och nedgångar – och att det är normalt. Vi kan inte skydda oss mot motgångar, men vi kan välja hur vi vill förhålla oss till dem. Det är inte hur vi HAr det, utan hur vi TAR det.
Det är här och nu som gäller!



Det är viktigt att inse att detta ”sedan” som många går och väntar på, det kommer aldrig. Det är här och nu som du kan påverka ditt liv. Man kan sätta sig på livets avbytarbänk för att man varit med om ett trauma, eller också konfronterar man sina rädslor och skapar ett meningsfullt liv som man trivs med.

Hjärnan spelar oss många spratt. Särskilt den delen som kommer från stenåldern...

Bloggar: , , , , ,



Inga kommentarer: