måndag 28 september 2009

Den sjuke en parasit som ska utrotas

"När man ser hur sjukskrivna och arbetslösa behandlas genom Försäkringskassans handläggning förundras man över den borgerliga regeringens lättsinne och glädje över skattesänkningar till redan välbeställda och frikostiga bidrag till arbetsgivare."

Lynn Ljungberg, Ombudsman, Hotell- och Restaurangfacket och Inger Jarl-Beck, Riksdagsledamot (S) skriver en debattartikel i Aftonbladet.

Vad debattörerna vill veta är vad det är för typ av arbetsuppgifter som Försäkringskassan anser att de sjuka kan göra, samt vilka arbetsgivare som i så fall skulle vara aktuella under sjukskrivningsperioden? Det är viktigt att notera att man kan vara sjukskriven som nödvändig åtgärd från läkare, men att man inte har någon sjukpenning eftersom Försäkringskassan anser att man kan arbeta eller söka jobb i stället. Detta är en vidrig människosyn anser skribenterna , som undrar varför människor som är arbetslösa och sjukskrivna ska behandlas sämre än de som har jobb?

Jag undrar varför sjuka ska behandlas som parasiter? Det börjar lika nazisternas strategi när de förföljde judarna: Först misstänkliggöra målgruppen, sedan lura och särskilja dem och sedan utrotning.

Ett hjärta rött skriver Sjukskriv alliansregeringen!

Bloggar:
, , , , ,, , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, socialdemokraterna,utanförskap ,sjukförsäkringen

Inga kommentarer: