onsdag 16 september 2009

Regeringen lägger krokben för småföretagare

Lennart Fernström grundare, vd och politisk redaktör på mediekooperativet Fria Tidningar skriver i en artikle i Expressen att "de som driver arbetslinjen har missat det absolut viktigaste för företagsamhet. Att anställda är motiverade och trivs är avgörande både för att de själva ska må bra och för att jobbet ska bli bra utfört. Först när vi bemyndigar medborgarna till att själva bestämma hur de mår, vad de trivs med, vilket jobb de kan och vill utföra kan vi få en fungerande arbetsmarknad med fler friska och hela människor som trivs med sin arbets- och livssituation.".

Men arbetslinjen riskerar att driva mindre bolag i konkurs. Alliansens nya regler för Försäkringskassan drabbar småföretagen och skapar extra kostnader för vikarier, rekrytering, sjukpenning, minskad effektivitet mm.

Läs också:Småföretagares regeringsstöd minskar och bloggen Alliansfritt Sverige som skriver om att Företagens regelkrångel ökade . Min man startade egen firma i höst och jag har aldrig tidigare upplevt så mycket byråkrati. Det tog t ex tre veckor att få bank-och postgironummer och under den tiden fick han felaktiga uppgifter om kontonumret av Nordbanken flera gånger. Det tog 1 1/2 månad att få Starta eget bidraget och tre veckor att få skattsedeln. Det tog också en månad att få registreringen av företagsnamnet klar hos Boverket. Konsulten från Nyföretagarcentrum var inte till mycket hjälp trots sitt höga arvode. Unionen kunde inte svara på vilka försäkringar som gällde mm. Allt som allt en massa onödigt arbete.

Bloggar: , , , , ,, , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, socialdemokraterna

Inga kommentarer: