onsdag 12 maj 2010

De röd-gröna har KU-anmält regeringen för hanteringen av sjuka

Oppositionen vill reda ut varför regeringen inte klarade inte av att utreda konsekvenser och vidta åtgärder i tid vad gäller förändringarna inom sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna. Detta är en fråga som även Personskadeförbundet RTP ställt sig, skriver ordf. Pelle Kölhed. Vidare: Varför skulle det ske med en sådan fart att det ledde till rättsosäkerhet för den enskilde, som i förväg inte kunde anpassa sitt handlade till de nya reglerna?

Oppositionen tycker inte heller att regeringen lyssnade på de varningssignaler som fanns i flera berörda myndigheters remisser. Socialförsäkringsministern Husmark, hävdade till och med vid ett tillfälle att regeringen inte fått varningssingaler, och detta gör ju att man ställer sig flera följdfrågor om hur arbetet går till på departementet egentligen. Vem gör vad, vad väljer man att lyssna på och vad struntar man i när det är viktigare att följa en i förväg utstakad ekonomisk politik? Detta kanske vi kan få ett svar på när utfrågningarna drar igång.

Ytterlige en fråga som oppositionen vill granska är styrningen av bland annat Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.  Försäkringskassan säger att de följer de regler som finns och regeringen säger att det inte var meningen att tolkas så som det gör? Vem är det då som styr?

Bloggar: , , , , , Göteborg, ryggont, ont i ryggen, ischias, värk, , , alliansen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, utanförskap ,sjukförsäkringen,, , , val2010

Inga kommentarer: